PostHeaderIcon Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (ΤΑΙΝΙΑ 8η)

Στο επικό φινάλε η μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις του Καλού και του Κακού κλιμακώνεται σε πλήρη πολεμική σύρραξη. Η κατάσταση ποτέ δεν ήταν κρισιμότερη και κανείς δεν είναι ασφαλής. Αλλά είναι ο Χάρι εκείνος που καλείται να κάνει την απόλυτη θυσία, καθώς πλησιάζει όλο και περισσότερο η τελική του αναμέτρηση με τον Λόρδο Βόλντεμορτ.


Βox Office
1η Εβδομάδα 104,662
2η Εβδομάδα 40,802
3η Εβδομάδα 18,390
4η Εβδομάδα 10,057
5η Εβδομάδα  3,910
Σύνολο
Πανελλαδικά:
350.438


Εντέλει, είναι το μπλοκμπάστερ του καλοκαιριού, η πιο θεαματική ταινία multiplex που θα δεις φέτος, και βέβαια η καλύτερη -εν πολλοίς- ταινία της σειράς "Χάρι Πότερ".
Μιας σειράς ταινιών που προσωπικά δε μου είπε ποτέ τίποτα (αλλά αυτό δεν σε ενδιαφέρει), αλλά που μεγάλωσε μια ολόκληρη γενιά. Επτά ταινίες την τελευταία δεκαετία, είναι όντως ένα κατόρθωμα κινηματογραφικό, και είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς πετύχαινε πάντοτε να είναι το γεγονός της χρονιάς.
Αυτή η ταινία, που κλείνει το τελευταίο βιβλίο μια και προηγήθηκε το ιδιαίτερα άνευρο πρώτο μέρος, είναι ήσυχο και ομιλητικό στην αρχή. Και στη συνέχεια, γεμίζει από επιβλητικές μάχες, αδρεναλίνη και περιπέτεια, στις τάξεις των μάγων και των λοιπών σκοτεινών δυνάμεων.
Οι λάτρεις του "Χάρι Πότερ" θα ξετρελαθούν, οι δε υπόλοιποι σαν του λόγου μου θα διασκεδάσουν απλώς. Καθότι αυτή η ταινία διαθέτει άφθονο τρέξιμο, κι όλα τα συναφή της περιπέτειας, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα επεισόδια που εξαντλούνταν στην (πετυχημένη βέβαια) teenage ταινία μυστηρίου.
Στα συν βάλε και την κινηματογράφηση του Γέιτς, την ατμοσφαιρικότητα της φωτογραφίας, το 3D. Κατά τα λοιπά, είναι και όντως η ταινία των εισιτηρίων του φετινού καλοκαιριού. Σου τραβάει την προσοχή έτσι κι αλλιώς, και καλά κάνει μια και το φέρνει η κουβέντα. Το αξίζει.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Archive

Από το Blogger.